Skip to main content
  • Onze Geschiedenis.

Geschiedenis van het bedrijf

Zo begon het

Een meisje van één jaar oud loopt zware brandwonden op tijdens een barbecue met familie. Ze krijgt het kokend hete vet uit een frituurpan over zich heen. In het brandwondencentrum wordt al snel duidelijk dat het meisje allergisch is voor de bestaande behandelingsmiddelen.

Wanneer apotheker Philippe Sollie dit hoort, neemt hij contact op met de directeur van het brandwondencentrum. Samen ontwikkelen ze een product dat moet helpen.

Zo ziet Flamigel® het daglicht. In 1999 krijgt Flamigel® een CE-markering.

Ontdek onze geschiedenis

2023

Joint Venture in Tsjechische Republiek

De oprichting van onze joint venture in Tsjechische Republiek.

2021

Nieuw filiaal in Ierland

Meer dan 100 Flenners in dienst en de opening van ons nieuwe filiaal in Ierland.

2020

20 jaar Flen Health

Viering van 20 jaar Flen Health! Al 20 jaar bieden we op een succesvolle manier echte medische oplossingen voor echte patiëntbehoeften. Nieuwe productlancering: Flamigel® Repair + Protect Handgel.

2019

In de Verenigde Staten wordt een vestiging

In de Verenigde Staten wordt een vestiging opgericht. Flen Health telt meer dan honderd toegewijde medewerkers in zes vestigingen wereldwijd. De producten van het bedrijf worden verkocht in ruim 25 landen over de hele wereld.

2018

20ste verjaardag van Flamigel®

Flamigel® bestaat twintig jaar. Flen Health lanceert Flamigel® RT, dat speciaal is ontwikkeld om de huid te beschermen tegen beschadiging door radiotherapie.

2016

145.000 kg wond- en huidhelende zalf

Het bedrijf telt 80 medewerkers en heeft 145.000 kg wondhelende zalf en huidzalf op de markt gebracht.
2012

Verdere uitbreiding

Flen Health neemt de distributie van zijn producten weer zelf in handen en opent vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
2011

Luxemburg - Tweede hoofdkantoor

Een tweede hoofdkantoor opent de deuren in Luxemburg. Flen Health blijft internationaal groeien en uitbreiden.

2009

Maak kennis met Extracalm®

Flen Health lanceert Extracalm® en opent zijn eerste hoofdkantoor in België.
2005

Nieuwe producten - Flaminal® Hydro/Forte

Flaminal®, nog zo'n innovatieve oplossing voor wondheling, is de nieuwkomer in het assortiment. Ook Flaminal® Hydro, gevolgd door Flaminal® Forte, veroorzaakt een heuse revolutie op het gebied van medische hulpmiddelen in België, het Verenigd Koninkrijk en andere landen.
2003

Flamirins® - Uitbreiding productportfolio

Het bedrijf breidt zijn productportfolio uit met Flamirins®, een wondreiniger.
2000

Flamigel® op nieuwe markten

Philippe Sollie richt Flen Health op, dat toen nog Flen Pharma heette. Datzelfde jaar komt Flamigel® op de markt in België, Nederland en Griekenland. Ook buiten Europa wordt het product een belangrijk redmiddel voor wond- en huidbehandeling. Saoedi-Arabië en China zijn de eerste landen waarnaar het product wordt uitgevoerd.
1999

Begin

Een meisje van één jaar oud loopt zware brandwonden op tijdens een barbecue met familie. Ze krijgt het kokend hete vet uit een frituurpan over zich heen. In het brandwondencentrum wordt al snel duidelijk dat het meisje allergisch is voor de bestaande behandelingsmiddelen. Wanneer apotheker Philippe Sollie dit hoort, neemt hij contact op met de directeur van het brandwondencentrum. Samen ontwikkelen ze een product dat moet helpen. Zo ziet Flamigel® het daglicht. In 1999 krijgt Flamigel® een CE-markering.